Werk

MIJN WERK

Product & Interface ontwerp

Mijn studie Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven is het begin geweest in mijn ervaringen met het ontwerpen van producten en interfaces.

 What’s for dinner? is mijn afstudeerproject waarbij ik onderzoek gedaan heb naar hoe mensen thuis koken en hoe ik mensen kon uitdagen daarin. Het resultaat was een tafel die ingrediënten suggesties gaf, die pasten bij al gekozen ingrediënten. Zo konden mensen zelf een maaltijd samen stellen of inspiratie opdoen voor variaties op gerechten. Kijk hier voor een video van deze tafel.

De meeste werk ervaring heb ik opgedaan bij Spirit IT. Hier heb ik naast grafisch vormgever voornamelijk als Product en Visual Interface designer gewerkt. Hierbij was ik verantwoordelijk voor de vormgeving van de hardware en software van de producten.

Grafisch ontwerp

Een leeg vel om te vullen…. welke richting zal ik gaan, zo veel mogelijkheden! Welk lettertype? Welke kleuren? Wat is de boodschap? Wie is de doelgroep? Vragen die ik met grafisch vormgeving graag beantwoord.

Of het nu een posters, brochures, tijdschriften of visitekaartjes zijn, ik vind het altijd leuk om er mee aan de slag te gaan!

 

Realistische product illustraties

Adobe Illustrator is één van mijn favoriete programma’s om mee te werken. Toen ik eenmaal de vele mogelijkheden van dit programma had ontdekt en beheerste, zag ik de grote uitdaging in het recreëren van productfoto’s als (vector) illustraties.

In de voorbeelden ziet u verschillende  apparaten die worden gebruikt in de gas- en olie-industrie. Deze afbeeldingen heb ik voor Spirit IT gemaakt om gemakkelijk systeem-overzichten te kunnen maken van hardware systemen in de gas- en olie-industrie.

Icoon ontwerp

Tijdens mijn werk als Visual Designer bij Spirit IT kon ik niet altijd terugvallen op de de standaard iconen, omdat zij verwezen naar gas & olie-industrie specifieke termen en acties. Gedurende deze tijd heb ik een uitgebreide icoon bibliotheek opgezet en verschillende keren testen gedaan om er zeker van te zijn dat de iconen begrijpbaar waren.

 
 
 
Scroll to top